Venecija je uz Pariz vjerovatno najromantičniji grad na svijetu! Tako će Vam barem reći oni zaljubljeni, ali da taj grad posjeduje posebnu ljepotu i šarm, to zaista svi već znaju. Venecija je grad koji jednostavno morate vidjeti i doživjeti, ako jeste, a i ako niste zaljubljeni. Ako niste zaljubljeni, u Veneciji ćete se sigurno zaljubiti, možda u stare građevine i arhitekturu, u bašte i balkone pune cvijeća, u neprevaziđenu italijansku hranu, u gondolijere i gondole, u predivnu muziku, u golubove na trgu sv. Marka! Za ljubav svugdje ima mjesta, a kada je to u Veneciji onda je to zauvijek.

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN, 23.11.2017. (ČETVRTAK), SARAJEVO – LIDO DI JESOLO
Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 20.00h. Putovanje na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj – Zagreb – Ljubljana – Trst- Veneto. Noćna vožnja.

2. DAN, 24.11.2017. (PETAK), LIDO DI JESOLO – VENECIJA
Po dolasku u Italiju vožnja do Lido di Jesolo te odlazak u luku Punta Sabbioni, i vožnja brodom do Venecije. Slijedi razgledanje grada u pratnji vodiča: MOST UZDAHA, DUŽDEVA PALATA, ZATVOR, BAZILIKA SV. MARKA, ZVONIK CAMPANILLE, TORRE DEL OROLOGIO, ZGRADA PROCURATIE, MOST RIALTO. Slobodno vrijeme. Slijedi povratak brodićem do luke Punta Sabbioni i nastavak vožnje prema Lido di Jesolu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 25.11.2017. (SUBOTA), LIDO DI JESOLO – VERONA
Doručak.U prijepodnevnim satima cijelodnevni fakultativni izlet u Veronu, grad Romea i Julije. Razgledanje znamenitosti Verone: Arena, Piazza Bra, Piazza della Erbe, Piazza della Signoria, Julijina kuća. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. DAN, 26.11.2017. (NEDJELJA), LIDO DI JESOLO – PALMA NOVA – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi odlazak do tržnog centra u Palmanovi (više na www.palmanovaoutlet.it) gdje možete pronaći radnje najvećih svjetskih robnih marki sa muškom, ženskom, dječijom i sportskom garderobom; igračke, stvari za kuću, šminka, pokloni – sve to možete naći ovdje. Slobodno vrijeme za kupovinu. Poslijepodne nastavak putovanja prema Bosni i Hercegovini sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

5. DAN, 27.11.2017. (PONEDJELJAK), SARAJEVO
Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

CIJENA:  235,00 KM

U cijenu je uključeno:

– Prijevoz Centrotransovim autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),

– 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Lido di Jesolu u dvokrevetnim sobama prema programu (hotel Portofino 3* http://www.hotelportofino.it/ ,ili hotel Torino 3* http://www.hoteltorinojesolo.it/ ili sličan),

– Ulazne takse u gradove u Italiji,
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

– Fakultativni izleti i ulaznice u objekte od interesa (Verona 25,00 EUR, Venecija 25,00 EUR, komplet dva izleta 45,00 EUR),

– PZO 10,00 KM,
– Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta (1,00-3,00 EUR po osobi po noći),

– Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata),
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,
– Doplata za 1/1 sobu 90,00 KM.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.