PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: TUZLA-MÜNCHEN 23.11.2017.
Polazak iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u 18.00h a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 sati. Vožnja pravcem Tuzla-Orašje-Zagreb-Ljubljana-Jesenice sa pauzama po potrebi. Noćna vožnja.

2.dan: MÜNCHEN 24.11.2017.
Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Po dolasku u Minhen uputit ćemo se u jedan od najvećih shopping centara Olympia-Einkaufszentrum, gdje ćete se moći odmoriti, doručkovati ili kupovati u nekom od 135 trendy shopp-ova. Nakon shoppinga odlazimo u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima možemo organizovati noćni odlazak u grad (metroom) ili posjetu jednoj od mnogobrojnih gostionica u Bavarskom stilu. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

3.dan: DVORAC NYMPHENBURG-OBILAZAK MINHENA 25.11.2017.
Doručak. Nakon doručka slijedi polazak prema dvorcu Nymphenburg, ljetnoj rezidenciji münchenskog dvora. Dvorac-palača, u kojem se rodio kralj Ludwig II., i koji je simbol najveće raskoši i snage tog vremena još u 18. stoljeću bio je poznat u cijeloj Europi po bogato ukrašenim prostorijama u rokoko stilu, paviljonima i velikom parku. Razgledavanje Münchena autobusom i pješice na ruti: Königplatz – muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom – Hofgarten – Prinzregentenstrasse – Ludwigstrasse sa sveučilištem – Maximilianeum – obala rijeke Isar – Marienplatz – Gradska vijećnica – Residenz – katedrala Frauenkirche. Povratak u hotel ili mogućnost slobodnog vremena za individualne aktivnosti na glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse . U večernjim satima nudimo mogućnost odlaska u centar grada u neku od pivnica. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: MÜNCHEN –SALZBURG-TUZLA 26.11.2017.
Doručak. Odjavljujemo se iz hotela. Polazak za Salzburg. Vožnja u trajanju od cca 2 sata do Salzburga. Po dolasku u Salzburg slijedi razgledavnje središta grada u pratnji vodiča na ruti: katedrala – biskupska rezidencija – Mozartov trg – ulice Getreide i Juden – park Mirabell. Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu Mozart kugli. Polazak za BiH. Vožnja preko Villacha, Ljubljane i Zagreba do Tuzle. Dolazak u Tuzlu u kasnim noćnim satima.

KRAJ USLUGE.

CIJENA:  269,00 KM
(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:
 prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom.
 Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvjezdice *** u Minhenu
 usluge vodiča tokom putovanja
 naša organizacija.
 Takse za ulaz u sve navedene gradove u programu putovanja
 Posjeta Salzburgu
 PDV

U cijenu aranžmana nije uračunato:
 Troškovi putničkog zdravstvenog osiguranja 10 KM po osobi
 Obilazak Minhena 10 Eura po osobi
 Ulaznica za dvorac Nymphenburg 15 Eura po osobi
 Večera u nekoj od pivnica uz muziku 25 Eura po osobi
 Doplata za jednokrevetnu sobu 80,00 KM
 Posebne želje putnika

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.
Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja organizatora.