Krakow – Bivši poljski glavni grad zadržao je do danas najviše historijskih spomenika u svojoj zemlji. Gotička katedrala iz 14.st., dvorac u kojem su stolovali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjevjekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva sv. Marije i zdanja Jagiellonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na UNESCO popisu. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog univerziteta. PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 23.11.2017. (ČETVRTAK), BiH – KRAKOW
Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak iz Sarajeva u večernjim satima i vožnja preko Mađarske i Slovačke prema Krakowu. Noćna vožnja.

2. DAN, 24.11.2017. (PETAK), KRAKOW
Dolazak u Krakow u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi polazak na fakultativno razgledanje grada: Brdo Vavel sa srednjovjekovnim kraljevskim dvorcem i katedralom, Barbakan, ostatke starih gradskih zidina (cvijetna vrata), Jagielonski univerzitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 25.11.2017. (SUBOTA), KRAKOW – AUŠVIC – KRAKOW
Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Aušvic, koncentracioni logor iz ll Svjetskog rata koji se nalazi na UNESCO listi zaštićene svjetske baštine. Obilazak i drugog dijela koncentracionog logora Birkenau u kojem je sniman film „Šindlerova lista“. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 26.11.2017. (NEDJELJA), KRAKOW – WIELIZCKA
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativni obilazak rudnika soli Wielizcka (Velićka) koji je star preko 700 godina i koji je još jedna znamenitost pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak rudnika soli uz spuštanje na dubinu od 135 metara i obilazak predivnog jezera i plesne dvorane, te kraljevske kapele napravljene od soli. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Polazak prema BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske.

5. DAN, 27.11.2017. (PONEDJELJAK), BiH Dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim satima.

CIJENA: 259,00 KM (first minute ponuda za uplate do 11.09.)* *Cijena nakon 11.09.2017. iznosi 299,00 KM

U cijenu je uključeno:

– Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Krakow-Sarajevo,

– Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u Krakowu (hotel Felix 3* http://www.hotelfelix.pl ili sličan),

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Poljskoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

– Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke i sl,

– PZ osiguranje 10,00 KM,

– Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata),
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,
– Doplata za 1/1 sobu 90,00 KM.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja. Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.